HTML

A Nils zenekar zenéjében a klasszikus dob-basszus-gitár-ének felállásra hangszerelt dalokat elektronikus hangzás, egészíti ki, stílusát tekintve pedig szöveg- centrikus, modern alternatív rockzene, melyben a pozitív értelemben vett popzenétől a drum’n’bassig felfedezhetőek stílusjegyek, hatások, egyedi, sajátos értelmezésben visszaadva.

Nils zenekar blogja

ZÖLD PARDON, ZENE, KONCERT


N I L S : H U


MYSPACE - N I L S


Linkblog

kritikák...

NiLS 2008.11.20. 22:40

A Nils lett a legjobb zöldfülű
 

A Zöld Fül tehetségkutató szeptember 5-i döntőjébe bekerült hét zenekar közül a zsűri kiválasztotta a legjobb hármat. A nyertesek: a Nils, az Aiming For Sunday és az Illuzio. A közönségdíjat a North6 kapta.

Mint arról már beszámoltunk, a Zöld Pardon tehetségkutatót indított, ahol a díjazottak - a számos tárgynyeremény mellett - fellépési lehetőségekkel is gazdagodhattak.

A döntőbe jutó hét zenekar (Aiming For Sunday, Avion, Chuck Norris Action Squad, Elise, Illuzio, Nils és a North6) közül a 2005-ben alakult, három tagú Nils zenekar lett az első helyezett.
Ők is meghívást kaptak a 2009-es Volt Fesztiválra.
-zene.hu-
[2008.09.11.]



...Egy másik nálam éremesélyes zenekar következik: Nils. A felállás ének+basszer, 2 szólógitár, dob, billentyű. A billentyűs srác fején fehér krumpliszsák, az egyik gitároson visszafogott tűzpiros mellény, az énekes srác barkója pedig egészen a diszkókorszakig nyúlik vissza. Alternatív/lázadó/leszarós külső megvan, a zenét jó bár nem nevezném túl egyedinek (de ma melyiket lehet...), a billentyűs-eletrokinus részek kellőképpen feldobják, az énekes hangja a zenéhez pásszentos....
http://groove.freeblog.hu/

 

  • a fentiekhez kapcsolodó keresztkérdés:  hánytagú a NILS zenekar ? :)

 

Bakáts Tibor - Benne vagyok


Benne vagyok, hogy erről beszéljünk, mert érdemes, a zene kitűnő ízléssel és dobolással történik, vagyis nincs igaza az egyik hozzászólónak, amikor hungaro-pop miatt utálkozik.
Nem is pop és nincs benne semmi magyaros, azon kívű, hogy a nyelvünkön szól, magyarok éneklik, magyaroknak. Ennyi elég nekem a nemzeti érzéshez, az már szörnyű, hogy az Isten is magyar. Ez inkább olyan tánczene, amire minden nemzetnek, ha azt akarja, hogy legyen zenei szövete, szüksége van. Ráadásul engem az érzés is elfog, szerelem szabadságú, könnyű éneklés, kicsit alteros felhangokkal, na és, nem rossz az, hogy nem hajlít, hanem csak dudol.

Címkék: net kritikák zöldfül

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nilszenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr61780366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: المسافرون العرب ماليزيا 2018.03.05. 09:36:14

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása