A Nils zenekar zenéjében a klasszikus dob-basszus-gitár-ének felállásra hangszerelt dalokat elektronikus hangzás, egészíti ki, stílusát tekintve pedig szöveg- centrikus, modern alternatív rockzene, melyben a pozitív értelemben vett popzenétől a drum’n’bassig felfedezhetőek stílusjegyek, hatások, egyedi, sajátos értelmezésben visszaadva.

HTML

Nils zenekar blogja

ZÖLD PARDON, ZENE, KONCERT


N I L S : H U


MYSPACE - N I L S


Linkblog

MR2 Akusztik a felvétel után

NiLS 2009.06.06. 00:53

Szóval meg volt az MR2 Akusztik felvétel, mint megtudtuk kb. október végén - november elején kerül adásba. Fantasztikus élmény volt mindenkinek a felvétel, rendkívül profi csapattal dolgoztunk együtt, közvetlenek, barátságosak, emberiek...tényleg felüdülés volt találkozni velük.

Na akkor a koncertről:

Kicsit (?) megvolt mindenki szeppenve.. igazán se nem koncert se nem stúdiózás az MR2 Akusztik, külön műfaj amit meg kell élni. Hogy mennyit készültünk? Érdekes kihívás volt, mert lemez készítés közepén áthangszerelni számokat komoly munka. Fincsibb és diszkrétebb hangzás sikerült erre az estére összehozni. Sok sok új dal is elhangzott az új lemezről, olyan is, amelyet koncerten még nem játszottunk (Utazom) Szerencsére kiváló közönségünk volt és kiváló zenészek működtek közre:

Első vendég Kardos Horváth János (Kaukázus) ,aki a Hello-t énekelte Pogival. Janónak a felvétel előtt törték fel kocsiját és ellopták a gitárját is. Azért akadt tartalék gitár. Janó fantasztikus előadó szinte szárnyakat kapott a közönség előtt, igazán passzolt stílusban hozzá a Hello.

Az Otthon vagyok és a Ma éjjel számokban Kerekes Gergő (Vad Fruttik) egészítette ki gitárral a zenekart. Gergővel régóta terveztük a közös fellépést, végre összejött és nagyon jót tett a daloknak és nekünk is, hogy velünk játszott.

Tettamanti Tomi fújt trombitán a Nézek és Ha halnap nótákban, Tomi a hazai jazz élet ismert művésze, rendszeres játszik nagy sikerrel zenekarával a Tettamanti Témával -amiben a mi Molnár Danink dobol -  hazai és külföldi jazz klubokban. Gyönyörű szólói egyedi hangzást adtak a Nils nótáknak.

 

A feldolgozás szám meglepetés... de örömmel jelentjük be, hogy a választásunk nem csak nekünk tetszett, hanem át-feldolgozás az MR2 szerkesztőinél is osztatlan sikert aratott.

Készült egy interjú a zenekarral a felvétel után, amelyet az adás előtti héten lehet majd megnézni.

DE! Addig is ….

A műsor annyira jól sikerült, hogy a Treffort kerti koncerten (Júnuis 27-én) megpróbáljuk reprodukálni...gyertek el. (vendég zenekar a Manökken Proletarz lesz)

 

És akkor a következő buli FISHING ON ORFÜ, ahol viszont zúzda lesz JÚNIUS 18-án CSÜTÖRTÖK: 20:40 Nils a Start klub színpadán

Címkék: koncert hello unplugged élménybeszámoló nils akusztik petöfi rádió

Szólj hozzá!

NILS- hello

Van aki itt van és van aki máshol, van aki él és van aki hal vannak itt emberek és van aki állat inkább, jó, hülyeség, befogom a szám. van hogy beszélnék de senki sem kérte volna hogy adnék, de nem jönnek érte arcokat vágok a fejem helyén a lábam csak vonszol de repülök én úszom az égen, ha nem alszom éppen akkor ülök a holdon, a lábam lelóg nem látom a napot, már nemláttam régen ha látjátok, üzenek egy kövér helót ref: hello hello, lelóg a lábam hello, hulló csillagot láttam heló-haló, ha lottón nyerek veszek egy sokkal nagyobb eget Ha a barátaim keresnek hárman majd égen-földön nem találnak, amíg az új égen meg nem néztek azt gondolják: hát ez meg hova tűnhetett el? Van aki itt van és van aki máshol, van aki él és van aki hal van aki beszél de senki sem kérte valaki eltűnt és nem jönnek érte… valaki eltűnt és nem jönnek érte, valaki eltűnt és nem jönnek el érte… ref: hello hello, lelóg a lábam hello, hulló csillagot láttam heló-haló, ha lottón nyerek veszek egy sokkal nagyobb eget

A bejegyzés trackback címe:

https://nilszenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr871166650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása